вівторок, 1 березня 2016 р.

Нормативно-правова документація

 
















 Єдині вимоги щодо ведення шкільної документації з іноземних мов

         У словникових зошитах з німецької та французької мов виділяють 3 графи. У першій графі записується порядковий номер слова, у другій  записуються іноземні слова та вирази, у третій подається переклад. У словниках з англійської мови необхідно виділити  ще одну графу для транскрипції. Наявність словників перевіряється один раз у семестр з виправленням помилок, датою та підписом вчителя.
          У зошитах з іноземної мови перед виконанням письмової роботи записувати словами назву дня тижня, число і місяць. Наприклад: Wednesday, the tenth of December; Jeudi, le dix septembre; Donnerstag, den zehnten September, як це прийнято у країні, мова якої вивчається. Після дати необхідно вказати, де виконується робота (класна чи домашня робота), вказати номер вправи або вид роботи, що виконується.
          Тематичне оцінювання з іноземної мови проводиться за результатами поточного оцінювання і виставляється єдиний тематичний бал (методичний лист МОН України , «Про вивчення іноземних мов у 2009-2010 н.р»), який заноситься  до журналу після вивчення теми без дати. Бал за тематичне оцінювання виставляється до класного журналу в клітинку з надписом Тематична (без дати). Кількість тематичних оцінок відповідає кількості розділів тематики ситуативного спілкування зазначених у  Програмі. При виставленні тематичної оцінки враховуються всі види навчальної діяльності. При цьому проведення окремої тематичної роботи для здійснення відповідного оцінювання не передбачається.
        Якщо учень (учениця) були відсутні на уроках протягом вивчення теми у колонку з надписом Тематична  виставляється н/а (не атестований). Тематична оцінка не підлягає коригуванню. Під час виставлення тематичного балу результати перевірки робочих зошитів не враховуються.
          Основними видами оцінювання з іноземної мови є поточне, тематичне, семестрове, річне та підсумкова державна атестація

 Ведення класного журналу

       Всі записи у класному журналі ведуться  рідною мовою (наказ МОН України від 03. 06. 08 № 496). З іноземної мови частково допускається  запис змісту уроку та завдання додому мовою вивчення предмета, якщо мова йде про складні  граматичні структури, недоцільності перекладу граматичних явищ, що вивчаються. Наприклад, « Вживання   модального зворота to be able toКожна тема не повинна перевищувати 15 годин.
       На правій сторінці записується тема уроку та короткий зміст проведеної роботи.  Назва теми для серії уроків дається тільки один раз, а потім слід вказувати тільки відповідну підтему кожного уроку, що входить до даного тематичного циклу та вид роботи на уроці.

Немає коментарів:

Дописати коментар